Terveisiä mentoriviikolta!

Viimeinen kokonainen mentoriviikko on tältä lukuvuodelta nyt pidetty. Kahden päätoimisena vietetyn mentorivuoden jälkeen on vaihteeksi kouluarkea saanut viettää enimmäkseen oman luokan kanssa.

Alkuviikko vierähti Lohtajan koululla, jossa ykkösten kanssa teimme elokuvia Aapisen kertomuksista. Oppilaat saivat valita haluamansa taustan, joka siirrettiin MuseMage-sovelluksella taustalle. Omat vitosluokkalaiset kävivät asiantuntija-apuna opastamassa ykkösiä. Oli hienoa nähdä, miten hienosti he osasivat auttaa pienempiä. Valmiit videot tallennettiin oppilaiden OneDriveen. Teimme myös Askeleittain -koulutuspaketin mukaisia ohjevideoita toivottavista käyttäytymismalleista.

Loppuviikolla kävin mentoroimassa jo ennestään tutuilla erityiskouluilla. Kertailimme tuttuja sovelluksia ja kokonaisuuksia. Yritin myös parhaan kykyni mukaan vinkkailla uusista mahdollisesti heille hyödyllisistä sovelluksista. TinyTap-oppimispeli on erittäin monipuolinen ja sopii erilaisille oppijoille.

Mentoroinnin tarve ei häviä tulevaisuudessakaan. Koko ajan markkinoille tulee uusia ohjelmia,  sovelluksia ja palveluita. On ehdottoman tärkeää, ettei jokaisen opettajan tarvitse perehtyä näihin itse, vaan näitä kokonaisuuksia valmistellaan ja suunnitellaan tiiviissä yhteistyössä KamIT -tietohallinnon kanssa.

Hyvää kevättä toivotellen perjantaina 13.4.

Mentori-Olli

Jaa tämä:

Leave A Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *