Ajan hallintaa verkossa

Aika tai paremminkin sen kuluminen on kiehtonut ja kummastuttanut läpi ihmisen historian. Päivää on mitattu auringon kierron mukaan, kun vastaavasti yötä on hallinnut kuu. Aurinkokellosta näihin päiviin saakka ajan matkassa on pitänyt pysyä.

Outlook-kalenterimerkintöjä

Digiosaamisessa aikaa on mahdollista hallita erilaisilla sähköisillä työkaluilla, kuten Outlook-kalenterin toiminnoilla. Samalla kehittyy yhteinen toimintamalli tapaamisten, palavereiden ja kokousten järjestämiseen sekä osallistumiseen. Kalenteritoiminnolla lähetetty kokouskutsu ja samalla tilavarauksen tekeminen vähentävät sisäisen sähköpostin määrää sekä sujuvoittavat viestintää. Näin työpäivän kaikki tapahtumat dokumentoituvat ja voimme oppia, ainakin kokeilemalla, hallitsemaan aikaa. Olemalla oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Skype-pikaviestit korvaavat sisäisen sähköpostin

Minustako verkkokokousten osaaja? Kyllä, mikä ettei! Tapaaminen verkossa on yleistä ja varma keino tavoittaa välimatkojen takaa. DigiPedatyöpaja ohjasi  käyttämään Skype for Business -sovellusta ja  jakoon hyvät vinkit, miten sisältöä jaetaan osallistujille vaikkapa työpöydän kautta. Skypen pikaviestit korvaavat jälkeen sisäisen sähköpostin ja lisäksi vuorovaikutus on nopeaa. Videopuhelu on näppärä ja lisäksi kustannustehokas. Yhteinen toimintamalli voisikin olla, että kaikki tapaamiset tehdään Skype-kokouskutsuina, jolloin kokoukseen kutsuttu voi osallistua tilanteen mukaan paikasta riippumatta – vaikka junasta. Tällöin linkki tapahtumaan löytyy vaivattomasti kalenterista ko. ajankohdasta.

Menossa Skype-kokous

Jotta tekniikka toimii, on ennen kokousta hyvä tarkistaa video- ja äänilaitteiden asetukset ja testata mikrofoni. Kun olet kerran käynnistänyt Skypen, se käynnistyy jatkossa automaattisesti koneen käynnistyessä.  Kirjaudu sisään ja profiilitilasi näkyy  ”liikennevaloina” sen mukaan, mitä kalenterisi kertoo.

Aikaa on annettu meille kaikille saman verran. Osaamme tavata myös verkossa!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *