L.A. Fashion District osa 1.

Muotialan 1.vuoden opiskelija Jenni Aguilar lähettää seuraavaksi tammikuiset terveiset meren takaa Amerikan mantereelta.
Terveisiä Kaliforniasta! Täällä Los Angelesissa ollessani kävin tutustumassa muotikeskittymään (eng. Fashion District), joka sijaitsee Los Angelesin keskustan tuntumassa.                             

Alue on hyvin suuri (100 korttelia!) ja sokkeloinen, joten siellä kävellessä kannattaa pitää silmällä itselleen helposti muistettavia maamerkkejä. Erilaisia muotialan liikkeitä löytyy useita, mutta valitettavasti vain harvat kaupat ovat avoinna myös muillekin shoppailijoille, kuin tukkureille ja sisäänostajille. Useimmat liikkeet kuitenkin ilmoittavat ovilapuissaan onko liike ”wholesale only” vai myös ”retail”. Jälkimmäisen sanan lukiessa ovessa, olet tervetullut ostoksille ilman paikallista y-tunnusta. Muutamaan liikkeeseen kävin kaikesta huolimatta tutustumassa (yhteen wholesale only -paikkaan kävelin tietämättäni, koska missään ei ollut siitä informoivaa kylttiä), kuitenkaan kuvia ei voinut siellä ottaa. Alueella on myös kadunpätkä, jonka liikkeet ovat avoinna kaikille, tästä kirjoitan lisää seuraavassa osassa.

Vaikka alueella on liikkeitä paljon, miesten vaatteet lähestulkoon loistavat poissaolollaan. Muutoin tarjontaa on naisille pluskoon vaatteista aina alusasuihin, sekä juhlavaatteisiin asti.

 

Alueella täytyy viettää useita tunteja, jotta pääsee paremmin käsiksi sen kokonaistarjontaan. Tai vaihtoehtoisesti useampi vierailukerta, jos useamman tunnin kävely ei houkuttele. Oli mielenkiintoista seurata ihmisiä, joilla oli mukanaan pienet kärryt laatikoineen, jonne he pakkasivat tekemiään ostoksia. Ainakin eräällä naisella niitä ostoksia oli PALJON, eli hän oli luultavasti ollut ostoksilla jo tovin.

Fashion District on ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka jokaiselle muodista kiinnostuneelle ja koska kerrottavaa paikasta riittää, kerron kaikille avoimesta retail -pätkästä (ja vähän muustakin) seuraavassa osassa.

 

-Jenni

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *