Muotinäytös 26.11.2016

Marraskuun aikana meille muotialan 1. vuoden opiskelijoille tuli eteen projekti nimeltään Joulun avaus muotinäytös Kauppapaikka 18. Vasta hetki sitten olimme päässeet ensimmäisenä satujen maailmaan ja fantasiapukuihin pohjautuvasta SyysX -näytöksestä ja nyt edessä olisi uusi, enemmän kaupalliseen tarkoitukseen tehtävä oikea muotinäytös.

Tartuimme  innolla kiinni tehtävään ja lähdimme omatoimisesti viemään hommaa eteenpäin. Projekti paisui parista kaupasta yhteensä kuuteen liikkeeseen, joiden kanssa yhteistuumin kokosimme muotinäytöksen Kajaanin Kauppapaikka 18 Joulun avaus-tapahtumaan.

Ajatuksissa näytöksen järjestäminen kuulosti helpolta kuin heinän teko. Hankitaan vain yhteistyökumppanit, yhteistyökumppaneilta vaatteet, mallit, tilat, musiikki ja lava.  Ensimmäiset haasteet tulivat kuitenkin eteen jo kyselykierroksen ensimmäisessä etapissa. Yheistyökumppanimme osasivat heti alkuun asetella kysymyksiä joihin emme olleet vielä varautuneet vastaamaan. Kuinka monta mallia meillä on, kuinka monta sisääntuloa per kauppa, kuinka kauan näytös kestää? Huomasimme, että valmistautuminen pitää aloittaa jo heti alkuunsa ja pohjatyötä on tehtävä vaikka varmuutta hankkeesta ei edes vielä ole. Saimmehan tosin myös heti oppia että idea kantaa, halukkuutta yhteistyöhön oli enemmän kuin aluksi luultiinkaan. Kun idea on harkittu ja suunnitelmallisesti alustettu, on vakuuttavampaa edetä sanoista tekoihin.

Malleja haettiin Facebookin avulla sekä lähipiiristä kyselemällä, jokainen opiskelija stailasi itse mallit aina tietyn liikkeen vaatteilla sekä musiikit valittiin ja miksattiin itse. Onneksi aivan kaikkea ei kuitenkaan tarvinnut meidän yksin tehdä, vaan saimme apua mediapuolelta, jotka ystävällisesti tekivät meille upeat mainosjulisteet. Lisäksi logistiikkapuolelta pari nuorta miestä olivat apuna lavan ja muun rekvisiitan kuljettamisesta näytöspaikalle ja sieltä myös pois.
Näytösaamuna mallien hiuksista huolehtivat muutamat kampaajaopiskelijat ja mallien meikkaus hoitui muotialan porukalla. Oli aivan  huikeaa, että saimme kuukaudessa tällaisen näytöksen aikaiseksi ja vieläpä aivan ensimmäistä kertaa :).

Sokoksella näytösasuja sovittamassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *