Seminaarin koulun ja Keskuskoulun kuulumisia

Tässä vaiheessa lukukautta olen tavannut kaikki mentoroitavat ainakin kerran. Seminaarin koululla jatkoimme Office 365 –tunnusten luomista ja käyttöönottoa ekaluokkalaisille. Oppilaat olivat miettineet salasanat valmiiksi yhdessä huoltajan kanssa. Tällä tavalla pyrimme varmistamaan, että salasana on sellainen, joka pysyy hyvin mielessä.

 

Mentorin BeeBoteille löytyi mukavasti monenlaista käyttöä alkuopetuksessa tälläkin mentorointikierroksella. Harjoittelimme yhteen- ja vähennyslaskuja lukualueella 0 – 6 sekä äänne – tavu vastaavuuksia. Koodasimme BeeBotit myös kulkemaan lelusta leluun ruudukon avulla. Yksi luokka koodasi reittejä napista nappiin. Seminaarin koululle on tarkoitus hankkia omat BeeBotit kuluvan lukuvuoden aikana.

Keskuskoulun valmistavassa opetuksessa koodasimme BeeBotit kulkemaan PostIT-lapulle kirjoitetusta eläimen nimestä eläimeen.

Seminaarin koululla ekaluokkalaiset kertasivat yhdessä tuttuja kirjaimia. Tällä kertaa vuorossa olivat Ä ja R. Teimme StopMotion-animaation parin kanssa matematiikan palasia hyödyntäen. Katso animoidut kirjaimet Instagramissamme. Myös rinnakkaisluokan opettaja innostui animaatioajatuksesta. Hänen luokkansa oppilaat tekivät pieniä animaatioita Kinder-munien yllätysleluilla.

Myös Keskuskoulun valmistavassa opetuksessa harjoittelimme nopsasti animaatio-ohjelman käyttöä alkuviikosta, kun mentorille vapautui yllättäen tilaa kalenteriin. Loppuviikolla oppilasparit suunnittelivat ja kuvasivat animaation pienillä eläinleluilla.

 

Valmistavassa opetuksessa oppilaat kertasivat maailman eläimiä. Yhdistimme kuvan ja puheen (Shadow Puppet Edu). Oppilas kertoi valitsemistaan eläimistä lyhyillä virkkeillä.

Viitosluokkalaiset kertasivat yhteiskunnan sääntöjä. He käsikirjoittivat, kuvasivat ja editoivat sekä sääntöjen noudattamiseen että niiden rikkomiseen liittyviä elokuvia. (iMovie)

Henkilökohtaisissa ohjauksissa keskityimme pääasiassa OneNoten käyttöön liittyviin asioihin. Opastin uuden muistikirjan tekemistä sekä oppilaiden lisäämistä ja poistamista. Harjoittelimme myös kuvien lisäämisen OneNoteen. Keskuskoululla saimme teknisen työn luokkaan iPadeja töiden dokumentointia varten. Opastin OneNotesta uloskirjautumisen yhteiskäyttölaitteilla. Teimme tästä opettajan kanssa sarjakuvana ohjeen StripDesigner- ja Skitch-ohjelmilla.

 

Keskuskoululla koodasimme oman viitosluokkani ja yhden kolmosluokan oppilaiden kanssa BBC micro:biteillä. Jokainen oppilas harjoitteli koodaamista aluksi itse, sitten kummipareina ja lopuksi vielä neljän porukoissa. Opettelimme myös valmiin koodin lataamisen micro:bitille.

Myös seiskaluokalla olevia aiempia oppilaitani kävi jakamassa viime vuonna hankittua osaamistaan pienemmille. Tästä lisää myöhemmin!

 

Mukavaa joulun odotusta!

 

Anne

Jaa tämä:

Leave A Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *