Green Screeniä, koodausta ja muuta tuttua juttua

Morjes!

Lukuvuoden kolmas mentoriviikkoni sujui omalta osaltani pääosin jo aiemmilta vuosilta tutuissa erityisryhmissä. Näissä ryhmissä laitteiden peruskäyttäminen on jo tuttua puuhaa, eikä esimerkiksi OneNoten käyttämiseen ollut itselläni mitään uutta annettavaa.

Maanantaina ja torstaina työskentelimme Kalevan koululla videoinnin parissa. Teimme iMovie -ohjelmalla videoita syksyn tapahtumista liittyen Suomi 100 -teemaan. Hyödynsimme iPadilla MuseMage -sovellusta, jolla on helppo kuvata green screen -kohtauksia.

Tiistaina ja keskiviikkona olin Lehtikankaan koululla ja pääpainopisteenä oli ohjelmointi ja koodaus. Teimme molemmille ryhmille luokan oman ryhmän code.org -sivustolle. Ohjelman avulla opettaja pystyy antamaan oppilailleen sopivan haastavia tehtäviä ja seuraamaan niiden etenemistä.

Pienen tauon jälkeen otimme BeeBot-robotit käyttöön ja ensimmäisenä ohjelmoimme ne liikkumaan oppilaan luota toisen oppilaan luokse. Kun oppilaat saivat robotit kulkemaan haluttua reittiä pitkin, otimme käyttöön automaton, joka soveltui tähän tarkoitukseen erinomaisesti.

Mentoriviikon perjantai sujuikin sitten omalla kotikentällä työparin luokassa. Otimme käyttöön samoja sovelluksia, mitä olin jo itse kokeillut omassa luokassa. Quizizz -sivustolla on helppo tehdä oppilaille testejä ja antaa tehtäviä kotitehtäväksi. Ohjelma korjaa tehtävät automaattisesti ja antaa palautteen oppilaalle ja opettajalle. Suosittelen.

Olemme aloittaneet suuren Eurooppa -projektin Lohtajan koulun viidesluokkalaisten kanssa. Oppilaat on jaettu neljän oppilaan ryhmiin ja heidän tehtävänään on tehdä eri Euroopan valtioista muutaman minuutin uutislähetyksiä, joissa käsitellään valtiota eri näkökulmista, kuten väestö, maatalous, teollisuus, sää, ilmasto ja pinnanmuodot.

Kajaanin TVT-mentorimalli kiinnostaa edelleen valtakunnallisesti. Saimme kutsun lähteä esittelemään toimintaamme iPeda- ja Ilopäiville Savonlinnaan. Osallistumme lähes koko mentoriporukan voimin näille koulutuspäiville. On tärkeää, että mentorit saavat koulutusta ja pääsemme välittämään tätä tietoa Kajaanin opettajille.

Näin tuumaili Olli 3.11.2017.

Jaa tämä:

Leave A Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *