Mentorivuosi päättyy

Mentorivuosi päättyy

Vuosi tvt-mentorina alkaa olla lopuillaan. Vuoteen lähdimme ns. tyhjältä pöydältä, sillä valmista mallia ei ollut. Yhdessä suunnittelimme toimintamme päälinjat , mutta jokainen mentori saattoi lähivalmennusluokasta riippuen valita työtavat yms. vapaasti.

160516_Jukka_2

Vuosi on ollut tavattoman antoisa. Olen saanut tutustua eri kouluihin ja opettajiin sekä oppilaisiin. Työskentely kaikkien kanssa on ollut mielenkiintoista ja haastavaa, joskus myös melko raskasta ja kuluttavaa. Yhteissuunnitteluajan puuttumisen vuoksi useat välitunnit ja pienet vapaahetket ovat kuluneet opettajien kanssa miettiessä seuraavaa lähivalmennuspäivää. Myös työn hektisyys väsytti välillä. Luokassa ei juuri rauhallista hetkeä ole ollut työskentelyn ollessa täydessä vauhdissa.

 

Vuoden aikana olemme tutustuneet moniin eri ohjelmiin/ sovelluksiin, joita olemme maininneet aiemmissa blogeissa. Hyvän sovelluksen löydettyään mentorit ovat aina jakaneet tiedon niistä myös muille. Erilaiset älylaitteet ovat tulleet vuoden aikana tutuiksi ja olen huomannut entistä selvemmin, että samaan tavoitteeseen voi päästä hyvinkin erilaista reittiä.

 

Erittäin mukavaa on ollut huomata opettajien innostuksen selvästi kasvaneen tvt-laitteiden hyötykäyttöön omassa opetuksessaan. Lapsethan ovat aina olleet innostuneita käyttämään iPadeja yms. laitteita myös koulussa. Toivottavasti heille on tullut selväksi vuoden mittaan, että näitä laitteita voi todellakin käyttää myös opiskelujen apuna, ei pelkästään viihdelaitteina.

 

Aihekokonaisuudet kuuluvat oleellisena osana uuteen opetussuunnitelmaan.
Tänä vuonna teimme pienempiä kokonaisuuksia päivän aikana. Esimerkkinä haluaisin mainita Jormuan 1-2.luokkalaisten pääsiäisprojektin .

 

160516_Jukka_1

Aika monta noitaa
Aluksi oppilaat kävivät metsästä katkomassa pajunvitsat. Seuraavaksi vitsat koristeltiin. Tämän jälkeen oppilaat pukeutuivat noidiksi ja kävivät virpomassa koulun tiloissa olevassa asunnossa. Kaikki tämä videoitiin. Seuraavaksi oppilaat lauloivat opettajan säestyksellä ” Aika monta noitaa ”. Lauluesitys äänitettiin.

 

Editointivaiheessa videot yhdistettiin yhdeksi elokuvaksi ja taustamusiikiksi yhdistettiin oppilaiden oma lauluesitys. Toivottavasti kotiväki nautti lapsensa esityksestä yhtä paljon kuin opettaja ja mentori.

 

Kuten jo aiemmin totesin, vuosi on ollut antoisa myös mentorille. Opettajuuteni on muuttunut pysyvästi mentorivuoden ansiosta.
Hyvää loppukevättä ja alkavaa kesää kaikille.

Jukka – mentori

 

Jaa tämä:

Leave A Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *