Verkostoitumista ja uusia ideoita #itk2016

Kajaanin tvt-mentorit osallistuivat  Innopoppoon väen kanssa Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssiin Hämeenlinnassa. Tapahtumaan osallistui yli 2000 koulutusalan ammattilaista. Minulle tämä oli kolmas kerta ITK-päivillä. Tänä vuonna konferenssin teemana oli Oppia yksin ja yhdessä. Tässä blogissa on pienen pieni reflektointi ITK-päivien tarjonnasta.

160425_Anne_01

Ohjelmatarjonta on todella runsas. Monta kertaa olo on sellainen, että haluaisi olla useammassa paikassa yhtä aikaa. Sen olen jo aiemmilta kerroilta oppinut, että kannattaa jättää omaan ohjelmaansa tilaa myös ihmisten kohtaamiselle, ideoiden jakamiselle ja kuulumisten vaihtamiselle. Tänä vuonna yleisön joukossa uutena ilmiönä oli se, että esityksiä jaettiin suorina Periscope-lähetyksinä etäosallistujien pyynnöstä. Myös #itk2016-hashtagilla twiitattiin innokkaasti monien esitysten keskeisiä asioita. Harmi, että kaikkien esitysten diat eivät ole saatavilla linkitettyinä ohjelmaan.

 

Kolme ohjelmaa valitsin pelkästään esittäjän perusteella. Ne olivat kaikki nappivalintoja. Ilmosen Petrin (@pilmonen) esityksestä tarttui mukaan pari uutta sovellusta (Plotagon, Plickers) arkeen vietäväksi. Ilomäen Timon (@ilotimo) VR-maailma tarjoaa huikeita mahdollisuuksia. Siirrytään katselusta omaan tekemiseen ja kokemiseen. Mielenkiinnolla seuraan hankkeen etenemistä. Laakson Matleenan (@MatleenaLaakso) esityksessä tehdystä yleisökyselystä huomaa, että samankaltaisin askelin monet meistä ovat kasvaneet digiopettajiksi. Lisäksi mukaan tarttui idea x-breikistä.

Tabletit erilaisen oppijan työvälineenä – ideoita & malleja

Virtuaalitodellisuus ja elämyksellinen oppiminen

 

Miten minusta tuli digiope?

x-breikki Matleenan esityksessä:

Osa esityksistä oli niin suosittuja, että niitä seurattiin joko huoneen perällä seisoen tai sitten etuosassa lattialla istuen. Ihan kaikki kiinnostuneet eivät aina mahtuneet edes saliin sisälle.  Savonlinnalaisten esitys oli yksi suosituista. Savonlinnan Norssilla on iPadien opetuskäytössä neljän C:n pedagogiikka: Creativity, Critical thinking, Communication, Cooperation.

Kollaasissa on muutama kuva avajaistilaisuudesta Areenalla, Postereista, ITK-torilta ja näyttelyosaltolta. Sulateltavaa riittää vielä pitkäksi aikaa.

160425_Anne_03

 

Oikeastaan kaikkein antoisinta ITK-päivillä on ihmisten kohtaaminen. Kuvassa vasemmalla ylhäällä Jaana Vauhkonen Joensuun seudun koulujen pedagoginen ICT-ohjaus. Vasemmalla alhaalla Matleena Laakso Matleenan blogi ja Henrik Kouvo Aikamatkaaja-hanke. Ylhäällä oikealla on Kaarina Partanen Kajaanin Innopoppoo ja allekirjoittanut. Kannattaa seurata näitä blogeja (kursiivilla lihavoituina linkit).

160425_Anne_02

Kiitos ihanat ihmiset, uudet ja jo aiemmin tutuiksi tulleet. Kiitos kämppis Kaaka, oli ilo jakaa tämä kokemus kanssasi. Hauskaa oli myös kohdata hyvin hellyttävä Zora-robotti.  On mielenkiintoista nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan oppimiseen ja opettamiseen robotiikan kehittymisen myötä.

Iloisin ITK-päiväterveisin

Anne

 

 

Jaa tämä:

Leave A Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *