Jukka-mentorin syyskuu

Syyskuu alkoi mentoroinnilla Kätönlahden koululla. Koulussa oli paljon tuttuja kasvoja opettajina, mutta useaa kollegaa en kuitenkaan tuntenut. Aluksi varauksia oli muutamille alkupäiville, mutta kalenteri täyttyi nopeasti työni alettua siellä. Oli erittäin mukava huomata, että opettajat kertoivat kokemuksistaan toisilleen positiiviseen sävyyn ja olin haluttu vieras luokkaan.

1.-2.-luokkalaiset olivat tehneet etukäteen kivipeikkoja ja tarinoita peikoista. Heidän kanssaan kuvasimme peikkoja tarinan mukaisissa paikoissa ja teimme kuvista iMoviella elokuvia. Osaan elokuvista ehdimme äänittää tarinat elokuvaan mukaan.

Etsimme myös sanoja,  jotka alkoivat heidän opettelemillaan A, I, N ja O- kirjaimilla. Oppilaat olivat todella kekseliäitä kierrellessään koulua ja kuvatessaan heille annettuja tehtäviä. Olisitko itse keksinyt esimerkiksi sanan ilmastointi ?

Liikenneteema oli myös vahvasti esillä. Oppilaat kuvasivat liikennemerkkejä koulun piha-alueella ja kertoivat sitten niiden tarkoituksesta muille. Erikoistehtävänä kaikilla ryhmillä oli suunnitella ja kuvata oikeaoppinen suojatien ylitys.

3.-4.- luokkalaiset suunnittelivat esityksiä mm. hyvistä käytöstavoista ja erilaisista leikeistä. Nämä esitykset videoitiin ja ne editoitiin iMoviella.

151012_Jukka_Kaytosvideoita_Katto

Eräs 4.luokka teki musiikkivideon. Oppilaat harjoittelivat ryhmissä yhden säkeistön Jos sul lysti on -laulusta.

Ryhmien esitykset videoitiin. Lopuksi koko luokka lauloi viimeisen säkeistön yhdessä. Näistä yksittäisistä esityksistä opettaja kokosi kokonaisen laulun.

Lisäksi kaksi luokkaa teki englannin opetusvideoita ryhmissä.

5.-6.- luokilla pääpaino oli iMovien käytön opettelu erilaisissa projekteissa. Oppilaat kuvasivat suunnittelemiaan tehtäviä ja koostivat sitten niistä elokuvia.

151012_Jukka_iMovie_lopputekstit_Katto

Kaiken kaikkiaan viisi viikkoa Kätönlahdessa sujui todella nopeasti. Oli mukava tutustua lähemmin kollegoihin (nyt tiedän jo nimet) sekä itse kouluun ja sen toimintatapoihin. Uusia asioita tuli taas mietittyä ja ehkä myös opittua.

O365 käyttöönottoa on toivottu kovasti ja toivottavasti tunnukset saadaan käyttöön pian.

Lähiverkon toimivuus Kätönlahdessä on vaihtelevaa ja löytyypä sieltä luokkia, jossa se ei toimi laisinkaan. Tähän pitää saada nopeasti muutos.

Kevennyksenä pitää sanoa, että on mukava olla se kiva opettaja, jota toivotaan luokkaan. Lapset moikkaavat käytävillä ja pihalla ja kyselevät, milloin tulen takaisin. Jees.

Jukka-mentori

Jaa tämä:

Leave A Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *