Jukka-mentorin elokuu

Elokuun 5. päivä kävelin sekavin ajatuksin ensimmäiseen mentoreiden palaveriin. Tuttu luokanopettajan työ jää nyt vuodeksi taakse ja edessä on opettajien perehdyttämistä digitaalisten välineiden pedagogiseen käyttöön. Kesällä tuli mietittyä töitä enemmän kuin koskaan. Olotila oli kuitenkin odottavainen ja innokas. Tiesin myös itse saavani opettajien ohjaamisesta paljon aineksia kehittää omaa opetusta.

Aloitin mentorin työni omalla koulullani, Nakertajassa.

2-4. luokkalaisten kanssa kuvasimme kasveja ja vihanneksia ja teimme niistä digitaalisia kansioita. Animaation teko tuli myös tutuksi ja yhden luokan kanssa tutustuimme PowerPointin käyttöön. Kokeilimme myös koodaamista 3A-luokan kanssa.

Jukka_kasvio.jpg_IG

Vuolijoella teimme 3.-4.- luokan kanssa liikennevideoita. Pölkkypää ei käytä kypärää videointia iMovie.

Vuolijoki_liikennevideot

5.-6. luokkalaisten kanssa teimme videoita luokan säännöistä, jumppavideoita sekä editoimme edellisenä keväänä kuvattuja videoita. Harjoittelimme myös Padletin käyttöä.

Vuolijoella oppilaat kuvasivat iPadilla tarjottimen suunnitelmia ja muokkasivat niitä. Tämän jälkeen he kuvasivat työvaiheita. Lopuksi kuvista muokattiin Keynotella raportti.

Tarjotin_Jukka

Kaikilla luokilla käytimme kuvaamiseen joko koululta löytyviä välineitä tai oppilaiden omia älykännyköitä tai tabletteja. Videoiden editointiin käytimme pääasiassa ilmaista Elokuvatyökalua.

Ensimmäinen kuukausi mentorin työssä on sujunut nopeasti ja olen itsekin oppinut paljon. Oppilaiden, ja välillä opettajienkin, innostus työhön on ollut silmiinpistävää.

Odotan innolla mentoroinnin jatkumista Kätönlahden koululla.

Jukka

Jukka-mentori

Jaa tämä:

Leave A Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *