Riikan elokuu

Aloitin esiopetuksen tvt-mentorin tehtävät elokuun alusta. Ensimmäiset työpäivät menivät uuteen työtehtävään tutustuen, mitä kaikkea uutta ja jännittävää työni sisältääkään. Työparini, Emmi, aloitti työt elokuun puolivälissä ja yhteistyö on alkanut meidän välillä loistavasti. Jaoimme Emmin kanssa päiväkotien esiopetusryhmät molemmille lähipäiväkodeiksi ja omiin kymmeneen ryhmääni tein tutustumiskäynnit, jotta kasvot tulevat tutuiksi ja ihmiset tietävät kuka ja mikä se tällainen tvt-mentori on. Vastaanotto päiväkodeissa oli hyvin positiivista, siitä oli hyvä jatkaa yhteistyötä!

Ensimmäinen ”tulikoe” itselleni oli iPadien käyttöönottotilaisuus, jossa siis jaettiin päiväkodeille iPadit ja ohjeistettiin kuinka ne laitetaan päälle, minkälaisia asetuksia niihin syötetään jne.. Hiki meinasi tulla kaikkiin kysymyksiin vastatessa ja ongelmia ratkoessa, mutta siitäkin selvittiin ja iPadit lähtivät toimintavalmiina päiväkoteihin.

Esiopetus_kayttoonotto

Esiopetusryhmät käynnistivät toimintansa 17.8. ja ymmärrettävää on, että ensimmäisinä päivinä ei prioriteetti toiminnassa ole iPadit, vaan ryhmäytyminen ja lasten tutustuminen esikoulutoimintaan. Esiopetusryhmässä lasten parissa tapahtuva mentorointi saa siis vielä odottaa vuoroaan ensi jaksoon ja nyt on painotettu sitä, että ryhmien henkilökunta ottaa laitteen ominaisuudet ja mahdollisuudet haltuun.

Pilottipäiväkodit kokoontuivat elokuussa ensimmäiseen yhteiseen palaveriin kertomaan omasta suunnitelmastaan ja vaihtamaan kokemuksia, ideoita ja ajatuksia. Ensimmäisessä palaverissa käsiteltiin ja ratkottiin aika paljon myös esille tulleita käytännön ongelmia iPadien käytössä. Pilottipäiväkotien keskinäinen yhteistyö lähti hyvin liikkeelle ja kenties jotain yhteistä juttuakin on luvassa.

Elokuun aikana on suurimmassa osassa lähipäiväkodeistani tullut vierailtua jo useampaan kertaan ja uusia tapaamisia on sovittu kunkin päiväkodin tarpeen mukaan. Toisessa ryhmässä lähdetään liikkeelle ihan käytön perusteista ja toisessa paikassa halutaan vinkkejä esimerkiksi videon muokkaamiseen. Haastavaa ja mielenkiintoista työtä, vaihtelua riittää!

Riikka

tvt-mentori Riikka

Jaa tämä:

Leave A Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *